Mehmet Adil Çulcuoğlu Anadolu Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi; sosyal ve kültürel açıdan donanımlı, demokratik anlayışı benimsemiş, yeteneklerinin farkına varan, topluma yön vererek modern toplumun oluşmasına katkı sağlayacak öz güven sahibi bireyler yetiştirmek için varız.

Misyon: Donanımlı fiziki mekanlarıyla en üst düzeyde akademik başarı sağlayan; girişken, sorgulayıcı, mutlu bireyler yetiştiren, seçkin okullardan biri olarak çağdaş eğitim dünyasında yer edinmektir.

Başarılar: 2012-2013 eğitim-öğretim yılı okul birincimiz Esma SERTKAYA Çukurova tıp fakültesini kazandı.2011-2012 yılı okul birincisi H.Hilal AĞĞÜMÜŞ Çukurova tıp fakültesi, Müftah PİNAR Gaziantep tıp fakültesi,Serap HARTAVİ Fatih tıp.Rukiye SAVAŞ,Anadolu Üniversitesi eczacılık fakültesi ,Hatice KARADAĞ,KARABÜK FTR,İbrahim ceylan selçuk hukuk,2012-2013 mezunlarımızdan M.Kemal Kanıkara,Ankara siyasal fakültesini kazandı.Ayrıca dil alanında Türkiye de derece yapan Hacer asar ve Dilek Oğuz. 2012-2013 eğitim -yılı mezunlarımızdan toplam 56 öğrencimiz çeşitli fakülteleri kazanarak okulumuzun yerleştirme oranını %65 e ulaştırdılar.tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Saatler: Ders Başlama 08:00 Ders Bitiş 15:20
Isınma: Okulumuz, kalorifer ile ısıtılmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Tavan Puan : 441 Taban Puan : 333.6
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2021 LGS yerleştirme yüzdesi : %26
Sportif Etkinlikler: Voleybol Takımı (Kız-Erkek) Futbol Takımı (Erkek) Masa Tenisi Badminton
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 120

WEB - https://macanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Meydan Mah. Oktay Çulcuoğlu Cad. No10 Birecik/Şanlıurfa

Kütüphane Kitap Sayısı :2056

Yerleşim Yeri - Birecik- Merkezde yer almaktadır.

Adres - Meydan Mah. Oktay Çulcuoğlu Cad. No10 Birecik/Şanlıurfa

Ulaşım İlçe merkezi ulaşım: Okulumuz ilçe merkezindedir. Ulaşım: Şehir içi Dolmuşları. Servis Bilgisi: Okula ulaşım özel servislerle sağlanmaktadır. İlçe merkezine bağlı köylerden Taşımalı Eğitim yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklık 80 km. İlçe Merkezine Uzaklık: İlçe Merkezinde